Muntsorbet
Muntsorbet met een uitgesproken muntaroma.
desserts bereidingstijd: ± 40 minuten
afkoelen: ± 30 minuten
invriezen: ± 30-45 minutenVoor 1 liter ijs -
Benodigdheden
- IJsmachine
- Keukenmachine of staafmixer
Ingredienten
- 100 g muntblaadjes
- 100 ml zonnebloemolie
- 720 ml water
- 250 g suiker
- 2 blaadjes gelatine
- 30 g citroensap
Werkwijze
Het recept voor een smeuïge muntsorbet. Deze muntsorbet maak je met twee verschillende aroma’s van munt: het wateroplosbare- en het olie-oplosbare aroma. Samen maken ze het ijs intens.
Stap 1/ Maal 50 gram van de muntblaadjes met de olie in de keukenmachine. Verhit de gemalen munt met de olie vervolgens ± 15 minuten in een steelpan. Laat het niet heet worden. Giet het mengsel op een zeef en druk met een lepel de olie uit de munt.
Stap 2/ Breng in een pan de rest van de munt met het water en de suiker tegen de kook en laat het 15 minuten trekken op een laag vuur. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
Stap 3/ Giet 1 dl van de hete muntthee in de keukenmachine en los hierin de gelatine op. Schenk er vervolgens 50 ml muntolie in een dunne straal bij.
Stap 4/ Laat de machine draaien op de hoogste stand. Verdun het olie-munttheemengsel in de machine met de rest van de muntsiroop en het citroensap. Laat het ijsmengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 5/ Doe het ijsmengsel in de ijsmachine en draai er een smeuïge muntsorbet van.
Lees hier meer over extraheren.
Bekijk hier de video over extraheren in olie.