De Basis 5: Rijst koken

Katrien leert rijst koken volgens de absorptie methode. Dat wil zeggen met precies genoeg water om de rijst te garen.

In deze video ga ik samen met Katrien rijst koken voor de nasi goreng die we in aflevering 6 gaan maken. Welke rijst gebruik je, hoe lang moet de rijst koken en, heel belangrijk, hoeveel water gebruik je voor het koken van de rijst. Wat mij betreft net voldoende water om de rijst gaar te koken. Zo hou je alle smaken in de pan en hoef je geen aroma’s weg te gooien met het kookwater.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.