Inmaken; alles over eten bewaren
conserveren fermenteren jamMet deze cursus hoop ik je enthousiast te maken voor het inmaken. Ook al zijn we niet meer afhankelijk van ingemaakte groenten en fruit om de winter door te komen, inmaken blijft leuk. Je kunt de smaak en receptuur helemaal naar je hand zetten.
In onderstaand blog leg ik de basis van het inmaken uit. Welke materialen heb je nodig en hoe ga je te werk? Bij het blog vind je ook een aantal recepten en handige video’s.
Inmaken, de essentials
Soms is het lastig om je jam, gelei of chutney de juiste dikte te geven. In dit blog leg ik de functie van suiker en pectine uit zodat je meer grip krijgt op het binden van je jams.
Jam, pectine en suiker
Ook door fermenteren kun je groenten en fruit langer houdbaar maken. In deze cursus leg ik uit hoe.
Fermenteren, een smakelijk proces
Heb je zelf iets ingemaakt en wil je het resultaat met ons delen? Post dan een foto in de reacties of op facebook/instagram met daarbij #kokenmetkennis en #allesoverinmaken
bleijert
Graag de nieuwsbrief, vooral mbt pectine met hoog methoxy- en laag methoxy gehalte, jam, confiture en gelei.
Verder de werking en toepassing van xylitol suikers in producten voor suikerpatiënten.
Rolanda
Ik was begonnen met het fermenteren van witte- en spitskool en heb de laatste details van deze site gehaald, geweldig, hiermee kreeg ik net even wat meer details Deze blog staat inmiddels in mijn favorieten, naast SVH 🙂 Dank je wel
Smakelijke groeten
Rolanda
Eke Mariën
Goed te horen Rolanda! Op naar meer gefermenteer.