Cassavefriet met pindasaus
Een lekkere variatie op aardappelfriet.
basis 30 minuten
4 -
Benodigdheden
- frituurpan met plantaardige olie
Ingredienten
- 3 cm gemberwortel, geraspt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 el gembersiroop
- 4 el ketjap manis
- 1 el sambal (oelek)
- 175 g pindakaas
- 1 kg cassave
- 200 ml zonnebloem-, soja- of arachideolie
Werkwijze
Stap 1/ Maak eerst de pindasaus door 2 dl water aan de kook te brengen met de geraspte gember, knoflook, bruine suiker, ketjap en sambal. Roer hier met een garde in delen de pindakaas doorheen. Laat de saus 5 minuten zachtjes tot de pindakaas niet verder bindt. Voeg een beetje water toe als de saus te dik is.
Stap 2/ Schil de cassave goed met een dunschiller. Snijd de wortel in stukken van 10 centimeter en snijd de stukken in dikke frieten van ca. 2 cm.
Stap 3/ Breng een ruime pan met water aan de kook met een eetlepel zout. Voeg de cassavefrieten toe zodra het water kookt en kook ze in ca. 3 minuten beetgaar. Giet af en laat uitdampen.
Stap 4/ Verhit de olie in een ruime koekenpan (of hapjespan) en bak hierin de cassavefrieten in ca. 10 minuten rondom bruin en knapperig.
Stap 5/ Serveer de cassavefrieten met pindasaus.