Kerstkransjes van meringue
Maak superleuke kerstkransjes of kerstboompjes van meringue met de trucjes uit dit recept.
basis / desserts / gebak/taart Bereidingstijd: ± 25 min.
Oventijd: ± 90 min.
Wachten: ± 1 uur± 8 stuks
Benodigdheden
- 3 spuitzakken
- 1 kartelspuitmond van 1,5 cm
- bakplaat
- bakpapier
Ingredienten
- 125 g eiwit (4 eiwitten M)
- 1/2 tl citroenzuur (of 1 el citroensap)
- 250 g fijne kristalsuiker
- 2 tl rode kleurstof
Werkwijze
Bekijk hier de video bij dit recept.
Stap 1/ Verwarm de oven voor op 100° C.
Stap 2/ Mix het eiwit met het citroenzuur (of citroensap) in een vetvrij kom tot het schuimig is. Voeg al kloppende langzaam de kristalsuiker toe en blijf mixen tot een stevig en glanzend schuim ontstaat in ± 5 min.
Stap 3/ Doe de helft van het schuim over in een spuitzak. Meng door de andere helft de rode kleurstof en doe over in een spuitzak. Doe het kartelmondje in een derde spuitzak en vul de spuitzak door om en om witte en rode banen te spuiten met de andere spuitzakken.
Stap 4/ Spuit vervolgens kransjes met de twee kleuren meringue op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Stap 5/ Bak de meringue 90 min. in de oven. Zet de oven uit en laat ze nog een uur in de warme oven uitdrogen tot de buitenkant stevig is.
Tip: Je kan ook kerstboompjes maken door het eiwit groen te kleuren en kleine rozetjes de hoogte in te spuiten.