Couscous met geroosterde groenten
Met deze foodhack maak je letterlijk in een handomdraai couscous! Grill wat groenten in de oven, voeg wat geitenkaas toe en hallo makkelijke maaltijd!
Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Bakplaat
- Glazen pot met deksel
- Vork
- Groot bord
Ingredienten
- 1 kleine knolselderij
- 4 winterwortels
- 2 rode uien
- 3 el olijfolie
- 150 g couscous
- 5 g koriander
- 5 g muntblaadjes
- 5 g bladpeterselie
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 150 g zachte geitenkaas
Werkwijze
Bekijk de video voor deze couscous hier.
Stap 1/ Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2/ Schil de wortels en snijd ze schuin in plakken van 3 cm. Schil de knolselderij en snijd in blokken van 3 cm. Snijd de uien in parten. Hussel de groenten om in een grote kom met de olie, peper en zout. Spreid ze uit op een bakblik bekleed met bakpapier. Rooster de groenten 20 min. in het midden van de oven.
Stap 3/ Hak de kruiden fijn. Meng de helft in een kom (of pot) met de couscous, olijfolie, kaneel en komijnzaad en breng op smaak met peper en zout. Schenk er 150 ml kokend water op en roer even door. Laat de couscous 10 min. wellen.
Stap 4/ Serveer de couscous op een grote schaal en schep de groenten erop. Brokkel de geitenkaas erover en bestrooi met de rest van de kruiden.