Pompoenquiche
Een heerlijke quiche van bladerdeeg, pompoen en kastanjechampignons in een handomdraai op tafel.
hoofd 15 minuten bereiden
25 minuten oventijd2
Benodigdheden
- Snijplank
- mes
- kom
- garde
- bakplaat bekleed met bakpapier
Ingredienten
- 9 plakjes bladerdeeg of 1 makkelijk bladerdeeg recept
- 1/2 hokkaido pompoen
- 100 ml crème fraîche
- 3 eieren
- 1 bakje kastanjechampignons
- 150 g kaasrestjes
- 50 g pompoenpitten
- 5 g tijmtakjes
Werkwijze
Bekijk de video voor deze pompoenquiche hier.
Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200° C.
Stap 2/ Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er een vierkant van 3 x 3 plakjes bladerdeeg op. Of gebruik één recept makkelijk bladerdeeg. Laat de randen 1 cm overlappen en druk ze goed op elkaar. Klap de zijkanten van het deeg om naar binnen en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak het bladerdeeg 5 min. in de oven.
Stap 3/ Verwijder de zaden uit de pompoen en snijd in dunne parten. Verdeel ze over de deegbodem. Roer de crème fraîche los en klop de eieren erdoor met een garde. Breng op smaak met peper en zout en giet over de taartbodem.
Stap 4/ Snijd de champignons in parten en verdeel over de taart. Rasp de kaas en verspreid samen met de pompoenpitten over de taart. Pluk de blaadjes van de tijm en strooi ze erover.
Stap 5/ Bak de taart 25 min. in de oven tot het deeg bruin is en het eiermengsel is gestold. Snijd in stukken en garneer eventueel met een takje tijm.