Granité van rode wijn en rood fruit
IJs zonder ijsmachine in een handomdraai.
desserts 10 minuten
4 uur vriezen4 personen
Benodigdheden
- Steelpan
- Snijplank
- Mes
- Staafmixer of blender
- Schaal of bak die in de vriezer kan
Ingredienten
- 3 dl rode wijn
- 100 g kristalsuiker
- 2 takjes rozemarijn
- 100 ml marsala wijn
- 250 g gemengd rood fruit (diepvries)
- vers rood fruit om te garneren
Werkwijze
Stap 1/ Verhit de rode wijn met de suiker in een steelpan en roer tot alle suiker is opgelost.
Stap 2/ Pluk de naalden van de takjes rozemarijn en hak ze fijn. Doe samen met zoete wijn, marsala wijn en rood fruit in de blender en pureer fijn.
Stap 3/ Schenk de ijsbasis in een platte bak, sluit af met een deksel en laat minimaal 4 uur invriezen op -18° C.
Stap 4/ Haal het ijs uit de vriezer en schaap er met een vork overheen zodat er grove ijskristallen ontstaan. Dit gaat erg makkelijk want het ijs blijft redelijk zacht. Serveer de granité direct in (koude) glazen met vers rood fruit en een takje rozemarijn.
Fotografie: Provision Photography