Chewy Brownies

De allerlekkerste brownie die je ooit hebt geproefd!

brownies
  • Bereidingstijd: 20 min
    Oventijd: 30- 40 min
    Afkoelen: 2 uur

  • 16 stukken

Super chewy brownies

Ik ben een tijd lang verslaafd geweest aan Brownies. In mijn  bakte ik ze bijna elke dag. Ik had daarvoor een heel goed recept uit de historische reeks kookboekjes van Blue Band (met die ringbandjes). Deze brownie was lekker krokant aan de buitenkant maar bleef zacht en smeuïg van binnen. Wat mij betreft de twee…

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • Garde
  • Spatel
  • bakblik van 20 x 30 cm
  • Bakpapier

Ingredienten

  • 30 g cacao
  • 1 el oploskoffie
  • 125 ml kokend water
  • 60 g pure ongezoete chocolade (98% cacaomassa)
  • 60 g boter
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren (L)
  • 2 eidooiers (L)
  • 1 tl vanille essence
  • 500 g fijne kristalsuiker
  • 225 g patentbloem (gezeefd)
  • 1 tl zout
  • 170 g pure chocoladedruppels

Werkwijze

Bekijk hier de instructievideo over deze heerlijke brownies.

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 180° C. Bekleed het bakblik met bakpapier.

Stap 2/ Los in een beslagkom de cacao en oploskoffie op in het kokende water. Hak de chocolade fijn en roer het erdoor tot het gesmolten is. Smelt de boter op laag vuur en roer deze samen met zonnebloemolie door de chocolade. Het kan er wat geschift gaan uitzien maar dat komt goed na toevoeging van de dooiers.

Stap 3/ Voeg de eieren, dooiers en vanille essence toe en mix tot een gladde crème. Mix de suiker erdoor tot alles goed is opgenomen. Voeg bloem en zout toe en spatel het er snel doorheen. Spatel niet te lang omdat de brownie anders taai wordt.

Stap 4/ Roer tot slot de chocoladedruppels door het beslag en doe alles over in het bakblik. Klop de vorm een paar keer goed op het aanrecht om lucht te laten ontsnappen en het beslag te egaliseren. Bak de brownie 30 minuten voor een heel zachte binnenkant. Ga uit van 40 minuten voor een wat stevigere brownie. Laat de brownie helemaal afkoelen in de vorm. Zet vervolgens nog een uur in de koeling. Trek de brownie aan het bakpapier uit de vorm en snijd in stukken.

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.