Koffieboter
De smaak van koffie laat zich goed vangen in boter. Lekker door een gevogeltefond voor bij een stukje kip
basis 15 min. bereidingstijd
2 à 3 uur wachten-
Benodigdheden
- Staafmixer
Ingredienten
- 200 g geklaarde boter
- 1/2 L zeer sterke espresso
Werkwijze
Stap 1/ Klaar de boter door hem op een lage temperatuur langzaam te verwarmen.
Stap 2/ Giet de heldere boter over in een kom. Hou mee stromende eiwitten op de bodem tegen met een lepel.
Stap 3/ Zet ca. 2 koppen zeer sterke espresso van 1/2 L totaal. Giet de espresso bij je heldere boter en klop de het mengsel goed door elkaar.
Stap 4/ Zet de boter in de koeling en laat 2 à 3 uur uitharden. Eenmaal gehard kan de boter voorzichtig van de koffie worden gescheiden.
Stap 5/ Bewaar de boter tot gebruik in de koelkast.