Sinaasappelboter
Sinaasappelboter is heerlijk door gebak maar ook om een saus mee af te maken
basis 10 min. bereidingstijd
2 à 3 uur wachten-
Benodigdheden
- Vijzel
Ingredienten
- 1 sinaasappel
- 200 g geklaarde boter
Werkwijze
Stap 1/ Klaar de boter door hem op een lage temperatuur langzaam te verwarmen.
Stap 2/ Giet de heldere boter over in een kom. Hou mee stromende eiwitten op de bodem tegen met een lepel.
Stap 3/ Boen de sinaasappel schoon en snijd de schil van de sinaasappel eraf (alleen het oranje gedeelte). Plet de sinaasappelschil met wat druppels olie in de vijzel fijn.
Stap 4/ Doe de boter met de sinaasappelschil in een kleine koekenpan. Verhit de boter op laag vuur en laat een kwartiertje trekken.
Stap 5/ Zeef de boter met de sinaasappelschil en laat het geheel afkoelen en stollen.