Gepofte zoete aardappelen met feta dip
Makkelijk en lekker recept met zoete aardappelen.
hoofd Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 70 minuten4 -
Ingredienten
- 4 grote zoete aardappelen (ca. 1 kilo)
- 2 el zonnebloemolie
- 1/2 citroen
- 1 rode ui
- 100 g feta
- 100 g zuivelspread
- 1 tl gedroogde oregano
- 5 g verse koriander, grof gehakt
Werkwijze
Zo maak je gepofte zoete aardappelen met feta dip:
Stap 1/ Boen de zoete aardappelen schoon en zet ze bij elkaar op een bakplaat in een koude oven. Zet de oven op 150 °C en gaar de aardappelen 40 minuten. Verhoog de oventemperatuur en kwast de aardappelen in met olie. Bak ze nog 30 minuten tot ze een mooie, bruine kleur hebben.
Stap 2/ Rasp de schil van de halve citroen en pers het sap eruit. Snijd de ui in flinterdunne ringen en meng goed met het citroensap. Laat 15 minuten staan.
Stap 3/ Mix ondertussen de feta met de zuivelspread, oregano en citroenrasp in een keukenmachine (of met een staafmixer in een maatbeker) tot een romige saus.
Stap 4/ Snijd een dunne plak van de bovenkanten van de gepofte aardappelen en schep hierop een flinke eetlepel van de feta-dip. Beleg met ingelegde rode ui en bestrooi met koriander. Serveer de rest van de dip en uien erbij.
Serveer gepofte zoete aardappelen met feta dip als je een grote groep eters hebt. Je kunt de aardappelen al voorgaren en later opwarmen. Ze zijn ook lekker als lunchgerecht in combinatie met een frisse salade.
Ton
Een vraagje zouden ze ook in de crockpot kunnen op slow en dan in lage of hoge temperaturen
Eke Mariën
Hoi Ton, in de crockpot kan maar die moet dan minimaal op 80 graden staan anders worden de aardappelen niet gaar.