Gestoomde venkelbouillon

Deze bouillon wordt bereid in een zogenaamde sappan. Hiermee kun je heerlijke aromatische bouillons bereiden met elk denkbaar ingrediënt.

  • /
  • 10 min bereidingstijd
    15 min wachten

  • -

Extraheren; smaken vangen met stoom

Naast olie, boter en water kun je aroma’s ook oplossen in stoom. In deze video laat ik je zien hoe je dit thuis met behulp van een sappan kunt doen. Onttrekken van aroma’s Belangrijk bij het onttrekken van aroma’s uit ingrediënten is dat je de cellen kapot maakt. Daarom snij je je groenten klein bij het…

Benodigdheden

  • Sappan

Ingredienten

  • 6 tomaten
  • 2 venkel
  • 4 zoetzure appels, bij voorkeur Elstars
  • 1 bosje basilicum (30 g)
  • 6 peperkorrels

Werkwijze

Bekijk hier de bereidingsvideo

Stap 1/ Snij de tomaten, venkel en appels in grove stukken.

Stap 2/ Vul het onderste gedeelte van de pan met water en doe alle ingrediënten in de stoommand.

Stap 3/  Controleer of het slangetje goed is afgesloten.

Stap 4/ Sluit de pan af met de deksel en breng aan het water aan de kook. Laat alles 15 min. koken en stomen.

Stap 5/ Tap het groenteconcentraat af en laat afkoelen.

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.