Gepekelde asperges om te grillen
Geef je gegrilde asperges nog meer smaak door ze eerst te pekelen in een zoutwaterbad.
Benodigdheden
- ovenschaal 20 x 30
Ingredienten
- 1 kilo witte asperges
- 30 g zout
- 1 liter water
Werkwijze
Dit moet je doen voor gepekelde asperges om te grillen:
Stap 1/ Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkanten. In deze video laat ik zien hoe je asperges schoonmaakt.
Stap 2/ Snijd de asperges over de lengte doormidden en prik ze met een vork in met gaatjes. Een zogenaamde vleesvermalser is ook ideaal voor dit klusje.
Stap 3/ Doe het water in een maatbeker en los het zout er met een staafmixer (of garde) in op. Giet het water in een ovenschaal en leg de asperges er een uur in.
Stap 4/ Dep de asperges goed droog, kwast ze in met de olie en bestrooi ze met peper en zout.
Stap 5/ Gril de gepekelde asperges om te grillen op een hete grillplaat of in een hete grillpan. In deze video laat ik zien hoe je dat doet.
Serveer de gegrilde asperges met goede olijfolie en geroosterde amandelen (zoals op de foto). Maar je kunt ze natuurlijk op allerlei manieren gebruiken: als bijgerecht, in een salade, met een gepocheerd eitje en bearnaisesaus, etc.
Gepekelde asperges kun je ook roerbakken of koken. Hou er rekening mee dat ze door het pekelen al zacht zijn geworden waardoor de bereidingstijd minder lang is.