Avocadosalade met zwarte bonen

Elke salade wordt prachtig met een avocadoroos. Maar deze is ook echt lekker!

  • Bereidingstijd: 25 minuten

  • 4 personen

Benodigdheden

  • Staafmixer of blender

Ingredienten

  • Voor de sojadressing:
  • 15 g gembersiroop (1,5 el)
  • 15 g mayonaise (1 el)
  • 15 g donkere zoute sojasaus (1,5 el)
  • 10 g geroosterde sesamolie (1 el)
  • 20 g limoensap (2 el)
  • 80 g zonnebloemolie (8 el)
  • Voor de salade:
  • 1 blikje gekookte zwarte bonen
  • 1 klein blikje mais, uitgelekt
  • 200 g sojabonen
  • 1/2 komkommer, in kleine blokjes
  • 1 bakje kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • 2 kropjes little gem (baby romaine), blaadjes losgehaald
  • handje radijskiemen

Werkwijze

Avocado en zwarte bonen zijn een perfecte combinatie. In deze salade combineer je de zwarte bonen ook met mais. De topping is een prachtige avocadoroos. Zo maak je avocadosalade met zwarte bonen:

Stap 1/ Pureer de gembersiroop, mayonaise, sojasaus, sesamolie en limoensap met een staafmixer. Giet er langzaam de zonnebloemolie bij zodat een gebonden dressing ontstaat.

Stap 2/ Doe de zwarte bonen in een vergiet en spoel schoon onder de kraan. Laat goed uitlekken.

Stap 3/ Meng de bonen in een kom met de mais, sojaboontjes, komkommerblokjes, kerstomaatjes, bieslook en 3 eetlepels van de sojadressing.

Stap 4/ Verdeel de little gemblaadjes over kommen en schep de salade erop.

Stap 5/ Halveer de avocado’s rond de pit en pel de schil voorzichtig van de helften. Het vruchtvlees moet mooi in tact blijven. Snij de helften over dwarst in dunne plakjes. Druk de plakjes uit elkaar tot een langgerekte waaier van circa 20 cm. Rol de waaier op in elkaar zodat een roos ontstaat. In deze video kun je zien hoe je een avocadoroos maakt. Leg de avocadoroosjes op de salades.

Stap 6/ Garneer de avocadosalade met een beetje biet- of radijskiemen.

In deze video zie je hoe je een roos van avocado maakt.

Reactie

Plaats hier uw reactie