Tandoori wortelen met pittige yoghurt

Een makkelijk gerecht met een grote impact.

  • /
  • Bereidingstijd: 15 minuten
    Oventijd: 25 minuten

  • 4 personen

Vadouvan

Net als garam masala is het gefermenteerde kruidenmengsel vadouvan afkomstig uit India. Het bevat mosterdzaad, kerrieblad, fenegriek, knoflook en soms komijnzaad en ui. De smaak is pittig, lichtzoet en een beetje rokerig. Je kunt het in plaats van kerriepoeder gebruiken. Probeer ook eens mayonaise met vadouvan.

Ingredienten

  • 2 el vadouvan
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 ml Griekse of Turkse yoghurt
  • 5 el olijfolie
  • 500 g bospenen (1 bos)
  • 1 tl gemalen geelwortel
  • 1 limoen
  • 10 g koriander, gehakt
  • 1 el sesamzaadjes, geroosterd

Werkwijze

Voor de tandoori wortelen met pittige yoghurt:

Stap 1/ Verwarm de oven voor op 200° C.

Stap 2/ Meng de vadouvan met een teentje knoflook, 2 eetlepels yoghurt en 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3/ Verwijder het loof (er mag een paar centimeter aan blijven) en boen de wortels goed schoon onder de kraan. Droog ze en hussel ze om in een kom met het yoghurtmengsel. Spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze ± 25 minuten in het midden van de oven.

Stap 4/ Verhit de geelwortel ondertussen in 2 eetlepels olie tot het z’n geur afgeeft, in ± 2 minuten.

Stap 5/ Halveer de limoen. Snij één helft in partjes en rasp de schil van de andere helft en pers het sap eruit.

Stap 6/ Meng het limoensap en limoenrasp met de rest van de yoghurt, rest van de knoflook en de helft van de koriander. Breng de yoghurt op smaak met peper en zout.

Stap 7/ Serveer de geroosterde wortels op een schaal met de yoghurt dip. Lepel er wat geelwortel-olie over en bestrooi met de rest van de koriander en sesamzaadjes. Serveer met limoenpartjes.

Zo maak je tandoori wortelen met pittige yoghurt

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.