Pickles van meiknol
Fermenteren van plakjes meiknol tot knapperige pickles
‘Kabu no senmai-zuke’, de 1000 plakken raap pickle, is een indrukwekkende naam voor een simpel gerecht. Miljoenen bacteriën doen het werk voor je. Ze veranderen plakjes meiraap met een beetje zout in een heerlijk knapperige delicatesse. Hoe en waarom dat zo gebeurt legt Peter van Berckel haarfijn uit in deze video.
Peter van Berckel, alias Fermenpeer, geeft workshops fermentatie. Meer informatie op zijn site: www.fermenpeer.nl
Handig bij deze video
Boeken
- 29,95
Waarom worden groenten zacht als je ze kookt, maar eieren hard? Hoe wordt tofu echt lekker? Waarom koken Italianen met veel olijfolie? Het antwoord op deze - en nog veel meer - vragen lees je in dit boek dat gaat over 11 ingrediëntgroepen, van aardappelen tot zeewier. We vertellen je met welke technieken je ze het beste kunt bereiden en vooral ook waarom dat zo is. Al deze kennis helpt je om maximaal smaak te halen uit plantaardige en vegetarische producten. En als je die smaak eenmaal te pakken hebt, zul je vlees en vis geen moment meer missen. Koop nu > - 38,99
Als je begrijpt wat er in je pannen gebeurt, word je vanzelf een beter kok en krijg je meer controle in de keuken. Met dit idee in hun achterhoofd schreven Eke Mariën en Jan Groenewold dit kookboek. Ze maken in begrijpelijke taal de wetenschap van het koken inzichtelijk en laten zien hoe je de beste resultaten bereikt in je eigen keukenlab. Van het bakken van luchtige briochebroodjes en perfecte friet tot het vangen van aroma's in sauzen en schuimen. Koop nu > - Alleen 2e hands verkrijgbaar,00Waarom is mijn cake droog? Waarom is het ene koekje hard en het andere smeuïg en zacht? Of waarom wil mijn meringue maar niet mooi stijf worden? Met Bakken met kennis leer je hoe je jouw bakresultaten kunt perfectioneren. Eke Mariën geeft in dit boek praktische informatie waarmee je direct aan de slag kunt en de theorie om te begrijpen waarom je het zo moet doen.
Koop nu >
Workshop Agenda
Geen workshop gevonden