Tikka masala van knolselderij
In dit gerecht werken de grote stukken knolselderij als een soort vleesvervanger. Superhandig voor meatless monday.
hoofd Bereidingstijd: 30 minuten
4 personen
Ingredienten
- 4 eieren
- 1 kleine knolselderij
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 cm verse gember, geraspt
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 potje Tikka Masala, indiase kruidenpasta (Patak, 165 g)
- 150 ml room
- 200 g tomatenblokjes
- 10 g verse koriander
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
Werkwijze
Stap 1/ Kook de eieren hard. Spoel ze koud.
Stap 2/ Snijd de knolselderij in blokken van 2 cm.
Stap 3/ Fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 eetlepels olie. Voeg de knolselderij, gember en komijnzaadjes toe en bak een paar minuten mee. Schep de inhoud van het potje tikka masala in de pan en voeg vervolgens dezelfde inhoud aan water toe. Roer alles goed door en doe de room en tomatenblokjes erbij. Meng het geheel goed en breng daarna alles aan de kook. Laat op laag vuur 15 minuten koken met een deksel op de pan tot de blokjes knolselderij zacht zijn (maar nog niet papperig).
Stap 4/ Pel de eieren en leg ze bij de blokjes in de tikka masala. Doe over in een schaal en bestrooi ruim met verse koriander.
Tip: Lekker met yoghurt (voor de frisheid) en gekookte basmati rijst met korianderolie (200 g gekookte warme rijst voor 4 personen mengen met 10 g verse koriander gepureerd met 3 el olie)
Roxane
Wat een leuk recept. Maar kun je bij benadering ongeveer aangeven hoeveel knolselderij
in gewicht ik dan nodig heb?
Eke Mariën
Hoi Roxane, ongeveer 700 – 800 gram. Succes!
Roxane
Hartstikke bedankt! Ga het maken!
Megan
Wat toevallig; ik heb vorige week je kookboek “Boerenjongens” gehaald bij de bieb en daar vanavond de pasta met gebakken knolselderij en champignons uit gemaakt. Ik had nog nooit op deze manier knolselderij gegeten maar vond het hartstikke lekker!
Eke Mariën
Ja dat is zeker toevallig. Bij Boerenjongens kookte ik inderdaad veel met knolselderij in de winter. Leuk dat het boek bij jullie in de bibliotheek staat. Groet, Eke