Salade met gemarineerde octopus

Eenvoudige zomerse salade met gemarineerde octopus

  • /
  • Bereidingstijd: ± 10 minuten

  • 4 personen

Salade met gemarineerde octopus

Dit recept met gemarineerde octopus brengt me weer helemaal terug naar mijn zomervakantie in Portugal. Stap 1/ Was en droog de sla en trek de bladeren in stukken. Stap 2/ Pers de citroen uit en snijd de rode ui in dunne ringen. Meng de ui met de helft van het citroensap en laat 5 minuten…

Ingredienten

  • 1/2 krop krulsla
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 2 vleestomaten
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 recept gemarineerde octopus (zie link in recept)
  • 10 g basilicum

Werkwijze

Dit recept met gemarineerde octopus brengt me weer helemaal terug naar mijn zomervakantie in Portugal.

Stap 1/ Was en droog de sla en trek de bladeren in stukken.

Stap 2/ Pers de citroen uit en snijd de rode ui in dunne ringen. Meng de ui met de helft van het citroensap en laat 5 minuten marineren.

Stap 3/ Snijd de vleestomaten in parten. Schik de sla en tomaten op borden en lepel de gemarineerde inktvis erover. Verdeel de ui en basilicum over de salade en lepel de olie en het citroensap eroverheen. Bestrooi met een beetje zout en met flink wat zwarte peper uit de molen.

Bekijk hier het recept voor gemarineerde octopus.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.