Linzenburgers op speltbrood
Lichte vegetarische burgers. Voor alle seizoenen!
hoofd ± 30 min.
4 personen
Benodigdheden
- Bakpapier
Ingredienten
- 1 blikje linzen
- 10 g platte peterselie
- 10 g bieslook
- 170 g vegetarisch gehakt (1 verpakking)
- 100 g geraspte belegen kaas
- 4 el bloem + extra om te bestuiven
- 1 ei
- 2 el olie
- 150 g yoghurt
- 4 plakken cheddar kaas
- 8 dikke plakken speltbrood
- ¼ krop ijsbergsla
- 2 trostomaten
Werkwijze
Stap 1/ Laat voor de linzenburgers de linzen uitlekken op een vergiet. Hak de peterselie en bieslook fijn en doe de peterselie samen met de linzen, gehakt, kaas, bloem en ei in een kom. Prak het met een vork tot een samenhangend deeg (of pureer in de keukenmachine). Vorm er met bloem bestoven handen 4 grote hamburgers van.
Stap 2/ Bekleed de bodem van een koekenpan met bakpapier en bestrijk met de olie. Leg de burgers erop en bak ze op het bakpapier ± 8 min. Keer ze halverwege.
Stap 3/ Meng de yoghurt met de bieslook en breng op smaak met peper en zout. Leg de plakken cheddar op de hete burgers zodat ze erop smelten.
Stap 4/ Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster hierop de plakken brood. Snijd de ijsbergsla in repen en de tomaten in plakken. Beleg het brood met plakken tomaat, sla, burger en yoghurtsaus. Dek af met een 2e snee brood. Serveer de rest van de saus er los bij.
Tip: Lekker met een frisse (kruiden)salade.