2 Reacties op "Koekjescollege deel 4"

  • Chrit

    11 mei 2018 om 21:57

    Hallo,

    Ik heb zojuist spritsen gebakken. Het deeg proefde heerlijk, ze zagen prachtig uit op de bakplaat totdat ik ging bakken. Binnen een paar minuten was het deeg helemaal uitgelopen tot een soort van dikke kletskoek. Hoe zou dit kunnen komen?
    Ik had de oven al in gebruik (lasagnette ook op 175 graden) dus hij was warm zat, maar was hij misschien te warm?
    Ook had ik geen zeeuws bloem in huis, zou het daar aan gelegen hebben?
    Ben benieuwd of iemand mij verder kan helpen,

    Groeten

    Chrit

    • Eke Mariën

      13 mei 2018 om 20:56

      Hoi Chrit, ik ken het probleem. Het beslag zakt tijdens het bakken uit als de oven te heet is. Wat voor oven gebruik je? Een hete lucht oven moet op 155 graden. Een conventionele (onder en bovenwarmte) op 170 graden.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.