Lange vingers

Deze klassieke lange vingers zijn heerlijk bij de thee of prachtig te verwerken in een tiramisu of een charlotte.

Lange vingers

Koekjes college

Je wilt een keer iets anders bakken dan zandkoekjes en zoekt naar een recept op internet. Je gaat aan de slag maar helaas pindakaas, de koekjes zijn compleet anders dan verwacht. Ze zijn enorm uitgelopen, hard en taai. Wat ging er mis? De schuld ligt natuurlijk bij het recept. Volgende keer een andere site raadplegen…

Benodigdheden

  • Oven
  • Weegschaal
  • Kommen
  • Staande mixer met garde
  • Spatel
  • Zeef
  • Spuitzak met ronde spuitmond
  • Evt. maatbeker
  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • Koelrekje

Ingredienten

  • 4 eieren
  • 125 gr suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/8 theelepel zout
  • 115 gr bloem

Werkwijze

Stap 1/ Sla de eidooiers met 75g suiker tot een lichte, luchtige massa die als een lint van de garde loopt. Voeg het vanille essence toe en meng dit er kort door.

Stap 2/ Sla de eiwitten met de overige 50 gram suiker tot stijve pieken.

Stap 3/ Spatel de eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel.

Stap 4/ Zeef de bloem boven de kom en spatel ook dit er voorzichtig door.

Stap 5/ Bekleed bakplaten met bakpapier. Doe het beslag in een spuitzak met een ronde spuitmond. (tip: gebruik een maatbeker om de spuitzak mooi open te houden) Spuit lange vingers van ongeveer 10 cm lang, 4 cm van elkaar af op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Stap 6/ Bak de lange vingers 10 minuten op 190°C, laat ze vervolgens met het bakpapier afkoelen op een koelrekje en steek ze daarna los met een spatel.

Tip: Gebruik de lange vingers voor bijvoorbeeld de buitenkant van een charlotte, of serveer ze bij de thee.

Tip: Voor de variatie kan je de lange vingers ook bestrooien met kaneelsuiker.

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.