Stoof van kikkererwten met spruitjes en chorizo

Een lekker snel stoofpotje boordevol groenten. In 25 minuten op tafel met behulp van de snelkookpan, en heerlijk bij het winterse weer.

  • 25 minuten

  • 4 personen

De snelkookpan

De snelkookpan Kokend Nederland heeft moeite met de snelkookpan. Terwijl bij onze oosterburen vrijwel iedereen deze energiezuinige pan in huis heeft. Willen wij geen tijd en geld besparen? Vreemd, want deze pan zou juist uitstekend passen in onze, op Calvijnse leest geschoeide, keuken. Onbekend maakt onbemind denk ik. Hoogste tijd om daar wat aan te doen. Wat is…

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Snelkookpan

Ingredienten

  • 1 chorizoworst (250 g)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 4 dl kipbouillon
  • 400 g gekookte kikkererwten, uitgelekt
  • 500 g spruitjes
  • 1 winterwortel
  • 1 citroen, schoongeboend
  • bosje peterselie (ca. 15 g)

Werkwijze

Bekijk hier de video bij dit recept.

Bekijk hier de instructievideo voor de snelkookpan.

Stap 1/ Snijd de chorizo in stukjes en bak een paar minuten op matig vuur in de snelkookpan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en fruit 2 min. samen met de chorizo.

Stap 2/ Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en schep goed om. Giet de bouillon in de pan en voeg de kikkererwten toe. Sluit de pan, laat op druk komen en kook 5 min.

Stap 3/ Maak ondertussen de spruitjes schoon, schil de wortel en snijd in kleine stukken.

Stap 4/ Haal voorzichtig de druk van de pan en open de deksel, voeg spruitjes en winterwortel en kook nog 5 min. onder druk.

Stap 5/ Rasp ondertussen de schil van de citroen en snijd de peterselie fijn. Hou 2 el peterselie apart en meng de rest met de citroenschil.

Stap 6/ Haal opnieuw voorzichtig de druk van de pan met het stoomventiel (pas op! Stoom is erg heet). Open de pan en schep het peterselie-citroenschilmengsel door de stoof. Verdeel de stoof over borden en bestrooi met de achtergehouden peterselie.

2 Reacties op "Stoof van kikkererwten met spruitjes en chorizo"

  • Ad

    19 maart 2022 om 18:02

    Waarom staan de peterselie en de citroen niet in het ingrediëntenlijstje? Kan ik *$(^%#^ weer terug naar de winkel…

    • Eke Mariën

      20 mei 2022 om 09:42

      Dank voor je feedback Ad, ik zet ze erbij…

Reactie

Plaats hier uw reactie

Koken met Kennis verklaart op een wetenschappelijke manier wat er in je pannen gebeurt. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken updates uit de keuken van Koken met Kennis. Wil je uitgebreide achtergrondinformatie, nieuwe recepten, foto’s en video’s dan kun je je later ook abonneren op onze betaalde nieuwsbrief. Zo leren we je beter en lekkerder koken.